Streda, 10 November 2010 00:00 Tlačové správy

Trináste výročné ceny za mimoriadne podnikateľské výsledky udelil v utorok 9. novembra 2010 v Bratislave ekonomický týždenník TREND. Cenu pre najúspešnejšiu poisťovňu na trhu prevzal Marek Jankovič, prezident a predseda predstavenstva Allianz – Slovenskej poisťovne z rúk podpredsedu vlády a ministra financií SR Ivana Mikloša.

Podnikateľsky najúspešnejšou Poisťovňou roka 2010 je Allianz – Slovenská poisťovňa.

„V rebríčkoch podľa zmeny trhového podielu obsadzuje so železnou pravidelnosťou posledný stupienok, no ASP vyniká v tom, ako zhodnotiť akcionárom kapitál a poistencom rezervy. Rozumne stráži náklady a pracuje s tučným kapitálovým vankúšom. Poistka užitočná hlavne v terajších ťažkých časoch,“ uvádza TREND.

„ Ocenenie patrí našim viac ako dvom miliónom klientov a rovnako všetkým zamestnanom a obchodníkom. Verím, že aj v „povodňovom“ roku 2010 sme ukázali, že sme skutočne spoľahlivým partnerom a stojíme pri našich klientoch aj v tých najťažších chvíľach,“ hovorí Marek Jankovič.

Pri ocenení Poisťovňa roka 2010 sa hodnotiaci model nemenil. Ako každý rok sa do hodnotenia TRENDU nekvalifikovali poisťovne, ktoré hospodárili v roku 2009 so stratou, respektíve tie subjekty, ktoré postúpili zaisťovateľom viac ako 60 percent svojho biznisu. Definitívne do výpočtu postúpilo 14 poisťovateľov.

Poisťovňa roka 2010

1. Allianz - Slovenská poisťovňa, a.s., Bratislava