Streda, 14 Apríl 2010 00:00 Tlačové správy

V roku 2009 prišlo na svet 61 217 detí, čo je najviac od roku 1995. Podľa štatistík Allianz – Slovenskej poisťovne väčšinu poistiek (70,3 %) deťom uzatvárajú príbuzní do tretieho roku veku, a to najmä z dôvodov, že chcú pre dieťa šetriť a chcú ho chrániť. Detské kapitálové životné poistenie z rodičov uzatvárajú častejšie matky ako otcovia, ale ako darček ho často volia aj starí rodičia. Najväčší záujem zaznamenáva Allianz – SP v Trenčianskom regióne.

Kapitálové životné poistenie pre deti je výhodnou formou šetrenia. Rodičia preferujú predovšetkým garanciu peňazí a zároveň sa chcú pripraviť na možnosť predčasného výberu, ktorý je možný z vopred stanovených dôvodov - pri prijatí na vysokú školu, pri vstupe do manželstva alebo založení firmy.

Pri ochrane dieťaťa je predovšetkým dôležité myslieť na ochranu rodičov. Výhodou detského životného poistenia Farbička z Allianz – SP je možnosť pripoistenia až dvoch dospelých osôb a chráni tak dieťa v prípadoch, akými sú strata či invalidita rodičov. Dieťaťu je potom vyplácaný ročný dôchodok až do konca poistnej doby alebo dohodnutá jednorazová suma. V prípade úmrtia dospelej osoby pri dopravnej nehode Allianz - SP vyplatí dvojnásobok dohodnutej poistnej sumy.
Súčasťou detského poistenia je aj úrazové poistenie, ktorého výška sa nemení ani pri dosiahnutí dospelosti alebo v prípade, ak sa dieťa začne venovať športu, i profesionálne. Pri jednorazovom zaplatenom poistnom pri úrazovom poistení sa poistné na konci poistnej doby vráti.

Ďalšími výhodami Farbičky sú pripoistenia - kritických chorôb dieťaťa a oslobodenia od platenia v prípade vzniku zdravotného hendikepu až do dovŕšenia 25 rokov. Oslobodenie od platenia zostáva aj po vyzdravení dieťaťa.

V detskej životnej zmluve ponúka ASP aj neživotné poistenie, ktoré chráni všetkých členov domácnosti pre prípad zodpovednosti za škodu na zdraví, majetku, či ušlom zisku. Darčekom k Farbičke je Baby karta, ktorá o. i. obsahuje cestovné poistenie pre dieťa až do veku 15 rokov.